Staan beveiliging en gastvrijheid op gespannen voet? 

Hoe combineer je binnen jouw organisatie securityrisico’s met de wens om vriendelijk en toegankelijk te zijn? Denk aan een ziekenhuis waarin patiënten en bezoekers in en uit lopen. Of een onderwijsinstelling waarin studenten en docenten 24/7 onderwijs volgen en onderzoek uitvoeren. Je wilt een veilige (met de neiging om barrières op te werpen) én een open (met zo min mogelijk belemmeringen) omgeving creëren.

In de workshops Hospicurity wordt deze – ogenschijnlijke – tegenstrijdigheid in ambities verkend en bespreekbaar gemaakt. Deelnemers ervaren hoe zij kunnen omgaan met gedragen die zorgwekkend, ongewenst en/of gevaarlijk kunnen zijn, met behoud van een gastvrije houding. Hospitality kan hand in hand gaan met het bevorderen van het veiligheidsgevoel, security, 

European Security Academy heeft in samenwerking met Devizion een aantal workshops rondom dit thema ontwikkeld. Afhankelijk van doelgroep en trainingsvraag komen in een workshop vaardigheden als actief waarnemen, aanspreken, omgaan met weerstand aan de orde. Deelnemers bespreken dilemma’s (wat zou ik kunnen doen in een specifieke situatie) uit de dagelijkse praktijk. Ook wordt stilgestaan bij de opvolging die incidenten binnen de organisatie krijgen: Wat leert de organisatie van incidenten?

Meer weten?
Neem contact op met European Security Academy.